میوه رسیده و خشک شده انواع انگورها را کشمش می گویند. کشمش یکی از میوههای خشکبار محسوب میشود که خوشمزه و دارای خواص درمانی فراوان است. همانطور که تنوع میوه انگور بسیار است کشمش هم انواع مختلفی دارد:
- کشمش سبز که به صورت آجیل و در کنار نخودچی مصرف میشود.
- کشمش سیاه یا قهوهای که در کنار پلوها استفاده میشود به همین دلیل به آن کشمش پلویی نیز گفته میشود.
- مویز که از کشمش عادی ریزتر ، رنگ تیرهتر و مزه تندتری دارد.
- کشمش سلطانی که کمی ریز است،منشا آن کشور ترکیه می باشد و در اروپا محبوبیت زیادی دارد.
- کشمش مسقط که از انواع کشمشهای دیگر بزرگتر و شیرینتر است.
برای خشک کردن کشمش از دو روش کمک میگیرند:
۱_ روش طبیعی : که انگورها رادر معرض نور خورشید قرار میدهند یا در سایه می گذارند تا تبدیل به کشمش شوند.
۲_ از مواد شیمیایی و گوگرد یا از تیزاب استفاده میشود.
با خشک شدن انگور و تبدیل آن به کشمش ترکیبات فنلی آن بالاتر میرود و نقش بسزایی در درمان بیماری سرطان دارد.
بسیاری از افراد به دلیل حساسیت به گوگرد از خوردن کشمشهایی که صنعتی تهیه شدهاند اجتناب میکنند اما آنتی اکسیدانهای موجود در گوگرد موجب حفظ و حتی بالا رفتن ترکیبات آن میشود.
برخی از اطبای طب سنتی براین باورند بهترین نوع کشمش، کشمشی است که به طور طبیعی در زیر نور خورشید یا در سایه خشک میشود، و کشمش تیزابی از طعم و عطر اصلی کشمش می کاهد و حتی مصرف زیادآن سرطان زا میباشد.
این محصول برای نخستین بار حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در سرزمین های ایران و مصر کشف شده بود و نام آن در کتابهای تورات ، انجیل و قرآن آمده است.
تا قرن بیستم کشورهای ایران ، ترکیه و یونان از تولید کنندگان اصلی کشمش بودند اما از قرن بیستم آمریکا و استرالیا نیز به تولید این محصول پرداختند.
طبع کشمش خشک و گرم است، که سرشار از پلی فنول، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، ویتامین سی، ویتامین کا، ویتامین ب۶، تیامین، نیاسین، بور می باشد. کشمش دارای کالری و قند فراوان است. برای افرادی که خواهان افزایش وزن هستند مفید است و از آن طرف برای افرادی که در صدد تناسب اندام و رژیم لاغری میباشند بهتر است کمتر مصرف کنند. از عوارض کشمش حساسیت و آلرژی میباشد. افرادی که کمی تب یا علائم سرماخوردگی دارند با خوردن کشمش علائم آنها تشدید میشود، پس در زمان داشتن علایم سرماخوردگی و تب باید در خوردن کشمش ملاحظه شود.
یکی از اهداف شرکت زرفرون سلامت هموطنان میباشد. در راستای این هدف در مجموعه ی محصولات زرفرون کشمش سبز و کشمش پلویی هم دیده می شود. کشمش سبز زرفرون از بهترین باغات و انگورهای شهر کاشمر که مهد تولید این محصول است تهیه و بسته بندی می شوند. همچنین کشمش پلویی زرفرون از بهترین انگورها تهیه شده و سعی بر این است که استفاده از سموم و آفات در آن از کمترین مقدار استفاده شده تا سلامت هم میهنان و مصرف کنندگان را تضمین کند.
جهت خرید کشمشهای اعلا این صفحه را ببینید.