شله زرد

مواد لازم برای تهیه شله زرد

برنج (نیم دانه یا سالم) : ۲ پیمانه

شکر : ۴ پیمانه

کره: یک قالب ۵۰ گرمی

زعفران زرفرون: ۱ مثقال

گلاب: ۱ پیمانه

خلال پسته: به مقدار لازم

خلال بادام: به مقدار کافی

 

این مواد برای ۸ نفر در نظر گرفته شده است.

نکات قبل از پخت شله زرد:

۱. قبل از تهیه شله زرد، برنج باید خیسانده شود. اگر از برنج نیم دانه استفاده می‌کنید، ۲ تا ۳ ساعت برای خیساندن برنج کافی است چون زودتر وا می‌رود. اگر از برنج با دانه های سالم استفاده می‌کنید، بسته به نوع برنجتان و تجربه های قبلی خود، بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل آن را خیس کنید تا نرم شود.

۲. اندازه پیمانه‌ها برای برنج و شکر و گلاب، یکسان باشد. یعنی با همان پیمانه ای که برنج را پیمانه کردید، شکر و گلاب را نیز پیمانه کنید. ما این دستور را برای پیمانه های معمول برنج بیان می کنیم. قطعا اگر پیمانه شما بزرگتر یا کوچکتر شود، ممکن است شله زرد به افراد بیشتر یا کمتری برسد.

۳. زعفران زرفرون را سابیده (یا زعفران زرفرون سابیده تهیه کنید) و آن را با آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم آورید.

۴. خلال بادام را ۱۵ قبل با مقداری گلاب خیس می دهیم.

 

مراحل پخت شله زرد:

۱. ابتدا برنج خیس خورده را در ظرف مناسب ریخته و آب کافی بریزید و با حرارت نسبتا زیاد اجازه دهید آب برنج بجوشد (تقریبا مانند پختن دمی برنج) تا این که آب برنج جذب شود و برنج حالت شفته به خودش بگیرد.

نکته اول: در این مرحله برنج را هم نزنید

نکته دوم: بعد از اینکه آب برنج جذب شد، دیگر نباید به آن آب اضافه کنید چون موقع خوردن شله زرد آب می اندازد.

۲. حالا شکر را اضافه کنید و با حرارت ملایمتر، آن را هم بزنید که ته نگیرد و شکر کاملا در آن حل شود.

۳. زعفران زرفرون دم کشیده را به همراه گلاب و خلال بادام اضافه کنید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم آرام هم بزنید.

نکته سوم: اگر احساس می‌کنید رنگ شله زرد کم است، می‌توانید به آن مقداری زعفران زرفرون دم کشیده اضافه کنید تا به سطح دلخواه برسد.

۴. در انتها کره را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کره کاملا حل شده و جذب شله زرد گردد.

نکته چهارم: براش شفاف تر شدن، می توانید کمی (یک قاشق) روغن مایع به آن بیافزایید.

۵. بعد از آن که مواد کاملا با هم آمیخته شد، شعله را خاموش کرده و آن را در ظروف مورد نظر خودتان ریخته تا سرد شود. سپس با خلال پسته و خلال بادام و دارچین و ... آن را تزئین نمایید.

نکته پنجم: سرو شله زرد در ظرف مورد نظر زمانی امکان پذیر است که شله زرد داغ است. توجه داشته باشید که هر چه شله زرد سرد تر شود، سفت تر می شود.

نوش جان...

مثل همیشه منتظر ارسال عکس های زیبای شما هستیم...


نکته آخر در مورد نسبت‌ها برای شله زرد نذری

شله زرد نذری که در مراسم مذهبی و برای به جا آوردن رسم «نذری» پخته می‌شود به همین روش تهیه می‌شود. اما چون حجم آن بیشتر است باید به این نکته توجه کرد که نسبت‌ها به طور دقیق رعایت شود. با رعایت دقیق نسبت مواد، نتیجه کار رضایت‌بخش خواهد بود.

نسبت شکر به برنج، ۲ به ۱ است که این مقدار برای یک شله زرد کم شیرین مناسب است. از آن جا که میزان شکر کاملا به ذائقه افراد بستگی دارد، اگر طرفدار دسرهای شیرین‌تر هستید، این نسبت را ۳ به ۱ هم می‌توانید در نظر بگیرید.

 

دانستنی ها و فواید شله زرد؟

شله زرد با دارا بودن برنج و شکر، غذایی نیرو زا است که خواص زیادی دارد. برخی از فواید آن عبارت است از:

۱. هضم آن برای معده آسان است و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد. خاصیت لعابی شله زرد ، باعث بافت نرم و زود هضم بودن آن می‌شود.

۲. انرژی و قوت آن زیاد است و سریع جذب بدن می‌شود و خیلی زود احساس سیری به فرد دست می‌دهد. اما این سیری مدت زیادی دوام نمی‌یابد.

۳. شله زرد، طبع معتدل، گرم و تری دارد. برای افراد کم خون، بی‌اشتها و افسرده حال، غذای مناسبی است زیرا بو و مزه زعفران و گلاب، میل به غذا را زیاد کرده و باعث تولید هورمون سروتونین می‌شود که هورمون شادی و آرامش آست. برای همین وقتی شله زرد را در دهان گذاشته و مزه می‌کنیم احساس خوبی پیدا می‌کنیم.

۴. شله زرد نیروی مغز و کبد را زیاد می‌کند و تزیین شله زرد با پسته و بادام، هم باعث علاقه‌مندی افراد بد‌غذا برای خوردن آن می‌شود.

۵. شله زرد غذای مقوی برای زنان شیرده است.

۶. شله زرد به خاطر مواد مغذی و غنی که در خود دارد و ظاهری زیبا و آراسته و لذت بخش، یکی از خوراکی‌های سودمند برای درمان بی اشتهایی کودکان، مادران شیرده، بیماران کم اشتهای دارای ضعف هضم و سالخوردگان بشمار می‌رود. همچنین در هنگام ضعف و بی‌اشتهایی افسردگان یا داغداران نیز بسیار سودمند است.

موارد منع مصرف شله زرد:

۱. مصرف مقدار کمی از این دسر برای افراد دیابتی، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما به دلیل داشتن شکر زیاد و همچنین کربوهیدرات برنج، افراد مبتلا به دیابت باید از خوردن آن اجتناب کنند.

۲. بانوان باردار  بهتر است شله زرد را به دلیل دارا بودن زعفران، با احتیاط و به مقدار مناسب مصرف کنند.

 این مطلب را در صفحه اینستاگرام ما نیز مشاهده کنید، بپسندید و نظرات خودتان را برای ما ارسال کنید. متشکریم.

درباره ما

پس از چندین سال تجربه موفق در فروش زعفران، اقدام به راه اندازی سایت فروش محصولات جهت رفاه حال شما عزیزان نموده‌ایم. 

 
0919-0248160 (8:00 تا 20:00)
Premium Joomla Templates